Norveç'te Neler Yok?

Bu yazımda Norveç'te Neler Yok onları size anlatacağım.



Trafik gürültüsü ve sürekli korna çalan sürücüler yok. Ay sonunu düşünme derdi yok. Öyle ki Norveç'te çok fazla gözlük, ayakkabı, kıyafet yada bir çok değerli eşya sokağa bırakılıyor ve sahipleri bunları umursamıyor. Kimse de alıyım evime götürüyüm demediği için sivil toplum kuruluşların tarafından sokaklardan toplanan bu eşyalar Afrika'da ve Asya'daki yoksul ülkelere yardım amaçlı gönderiliyor.

Dolandırılma derdi yok. Norveç'teki suçlular arasında dolandırıcılık vakası bir elin parmağını geçmeyecek kadar az ve yapanlarda toplum tarafından dışlanıyor. Okul masrafı düşüncesi yok, bir insan yeter ki okumak istesin. Üniversite eğitimi dışarıdan gelenler için bile ücretsiz. Maddi durumu kötü olanlara ise devlet yüklü miktarda destek veriyor. Şiddet gören çocuklar yok, eğer öğretmenleri bir çocukta yara izine denk gelirse devlet hemen soruşturma başlıyor. Çocuğa şiddet uygulandığı tespit edildiği anca hiç tereddüt etmeden ailenin elinden alıyor. Bu kontroller düzenli olarak yapılıyor.

Hırsızlık derdi yok. Norveç'teki en küçük suç oranlarından biri hırsızlık ve bunlar en ayıp suçlar arasında.

Bu yazıda sizlere Norveç'te neler yok bunları anlattım sizde bunların haricinde ekstra bilgi vermek isterseniz yorum alanına yazabilirsiniz.

dünyanın soğuk ülkesi adlı yazımda Norveç hakkında daha çok bilgi edinebilirsiniz.

Yorumlar